Prsten potpore IV

Projekt Zagrebačke županije PRSTEN POTPORE IV odabran je za financiranje u okviru Poziva UP.03.2.1.06. „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV“.

Projekt PRSTEN POTPORE omogućuje socijalnu uključenost učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav Zagrebačke županije. Projektom je osigurano 7 milijuna kn bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda za zapošljavanje 182 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za 200 učenika s teškoćama u razvoju u 38 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija, a koji su partneri u projektu. Razlika do ukupne vrijednosti projekta (8.244.927,60 kn) osigurana je u proračunu Zagrebačke županije.

Pozitivna iskustva s nedavno završenim četverogodišnjim projektom Prsten potpore III, koji je realiziran sa 100%-tim učinkom povlačenja sredstava iz Europskog socijalnog fonda (10 milijuna kuna), kvalitetna suradnja projektnog tima sa svim partnerima i posredničkim tijelima, temelj su uspješne provedbe projekta Prstena potpore IV tijekom školske godine 2021./2022.

Projekt PRSTEN POTPORE omogućuje socijalnu uključenost učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav Zagrebačke županije.
Neposrednim radom pomoćnika s učenicima s teškoćama u razvoju omogućit će se postizanje boljih obrazovnih postignuća i uspješnije socijalizacije učenike, a stjecanjem vještina i stručnih kompetencija pomoćnika, osigurat će se njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada.

Više informacija možete pronaći ovdje.


Vijesti