2021. Europska godina željeznice - Connecting Europe Express stiže u Zagreb 11. rujna 2021.

Slika /Slike vijesti/CONNECTING-EURO-EXPRESS_1-e1630923659590.png
Povodom obilježavanja Europske godine željeznice 2021. s lisabonskog kolodvora je 2. rujna krenuo poseban vlak pod nazivom Connecting Europe Express. Tijekom svog putovanja koje će završiti 7. listopada u Parizu, vlak će posjetiti više od 100 mjesta i gradova, između ostalog i Zagreb.
Connecting Europe Express, zbog različitih širina kolosijeka na europskim prugama, čini zapravo tri vlaka – iberijski, standardni i baltički vlak koji će se putem izmjenjivati. Time se nastoji upozoriti na neusklađenost među dijelovima europske željeznice, ali i istaknuti odlična suradnja željezničkih prijevoznika i upravitelja infrastrukture. U gradovima i mjestima gdje će se Connecting Europe Express zaustavljati organizirat će se različita događanja poput konferencija i rasprava o infrastrukturnoj politici EU-a i ulozi transeuropske prometne mreže (TEN-T) koje će se održavati u vlaku, dok će se na internetu moći pratiti prijenos.
Connecting Europe Express stiže u Zagreb, odnosno na zagrebački kolodvor 11. rujna u 18:56 sati, a svoje putovanje prema Beogradu nastavlja 12. rujna u 11:20 sati. U Zagrebu će vlak dočekati predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, predstavnici Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba, te predstavnici HŽ Infrastrukture i HŽ Putničkog prijevoza koji će održati govore i predati prigodne poklone, a nastupat će i nacionalni profesionalni folklorni ansambl LADO.

Više informacija možete pronaći ovdje

 


Vijesti