Božićni ukrasi Humanitarne udruge „Fra Mladen Hrkać“ ukrasili prostore županije

Slika /Slike vijesti/slike vijesti 2020/ukrasi_hrkac-2.jpg
Humanitarna udruga "fra Mladen Hrkać", osnovana 2012. godine u Zagrebu, pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje. Pružanje pomoći ogleda se u vidu osiguranja smještaja, prehrane, sufinanciranja troškova prijevoza,… Korisnici pomoći su smješteni u potpuno funkcionalnim i namještenim stambenim prostorima, na lokacijama koje se nalaze nadomak najvažnijih bolnica, a opremljeni su svim neophodnim prehrambenim proizvodima, higijenskim potrepštinama, tekstilnim proizvodima te kućanskim uređajima. Udruga koristi pet stambenih prostora koji se nalaze na sljedećim lokacijama: Lašćinska cesta 94, Jordanovac 67, Trg Stjepana Radića 3 i Sveti Duh 69/1. U navedenim stambenim prostorima može istovremeno boraviti do 40 osoba. Obuhvaća kreativne radionice, igraonice prema Montessori metodi, terapeutsku pomoć i promiče mogućnosti djece s teškoćama u razvoju. 
Na jednoj od kreativnih radionica nastali su i božićni ukrasi koje su članovi udruge poklonili Zagrebačkoj županiji i njima ukrasili prostore županijskih zaposlenika.
U ime Županije na dobivenim božićnim ukrasima zahvalio je Damir Fašaić, ovlašten za obavljanje poslova pročelnika za gospodarstvo i fondove EU.
„Veseli što Zagrebačka županija pomaže udruge koje puno znače onima kojima je najteže, koje daju podršku oboljelima i njihovim roditeljima u teškim trenucima koje prolaze“, rekao je Fašaić.
Program „Kreativna podrška“ sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. „U Zagrebu, gdje je i sjedište naše udruge, započeli smo s projektom gradnje Doma „Fra Mladen Hrkać“, u kojemu bi bilo 55 smještajnih jedinica i koji bi funkcionirao kao zdravstveno-socijalna ustanova. Dobili smo zemljište za gradnju i izradili idejni projekt“, ispričala je Pandurić. Pozvala je sve stanovnike županije koji to žele da postanu prijatelji Udruge i tako pomognu njezin rad.


 

Vijesti