IN CULTURA VERITAS: ODRŽANA PRVA RADIONICA ZA IDENTIFIKACIJU PONUDE I USPOSTAVU TURISTIČKE DESTINACIJE

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Radionica za predstavnike javnog, privatnog i neprofitnog sektora subregije Obsotelje i Kozjansko održana je 20. prosinca 2018. u Šmarju pri Jelšah
 
U sklopu projektne aktivnosti razvoja zajedničke turističke destinacije radionica za predstavnike javnog, privatnog i neprofitnog sektora u projektu In cultura veritas - razvojem atraktivne turističke destinacije do bolje valorizacije i održivog korištenja kulturne baštine održana je 20. prosinca 2018. u Šmarju pri Jelšah.
 
Radionicu je vodila  dr.sc. Romana Lekić, stručnjakinja za destinacijski menadžment. Kroz zajedničku raspravu i aktivno sudjelovanje predstavnika svih relevantnih  dionika identificirane su postojeće atrakcije i manifestacije na području i subregije Obsotelje i Kozjansko te provedena SWOT analiza trenutne situacije u destinaciji. 
 
Radionica u Šmarju pri Jelšah, prva je od četiri planirane radionice ( 2 za hrvatske i 2 za slovenske dionioke). Zaključci će se koristiti za izradu Plana uspostave nove prekogranične turističke destinacije.
 
Glavni cilj projekta In cultura veritas je doprinijeti atraktivnosti, posjećenosti i zaštiti kulturne baštine područja i povećanju gospodarske aktivnosti proizvođača područja kroz razvoj nove održive prekogranične turističke destinacije, jačanjem kapaciteta lokalnih dionika i sveobuhvatnom promocijom.
 
Projekt In cultura veritas - razvojem atraktivne turističke destinacije do bolje valorizacije i održivog korištenja kulturne baštine provodi se uz potporu Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska.
Više informacija:
 
 
SLOVENIJA
Anita Čebular, koordinatorica projekta
RA Sotla
Tel: 00386 3 817 18 67
E-mail: anita.sotla@siol.net
 
HRVATSKA
Helena Čermak, voditeljica projekta In cultura veritas
Tel: 00385 1 6052 869
E-mail: helena.cermak@zagrebacka-zupanija.hr
 
 

Vijesti