Nagrade najboljim gradovima i najboljim EU projektima u 2020.- pobjednik je projekt Newlight Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije

Slika /Slike vijesti/slike vijesti 2020/turk.jpg
Predsjednik Udruge gradova Hrvatske i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk pozdravio je u obraćanju sudionicima skupa uvrštenje najboljih EU projekata u izbor najboljih gradova, skrenuvši pozornost na ulogu jedinica lokalne samouprave u privlačenju novca u budućem proračunskom razdoblju Europske unije u kojem je Hrvatskoj otvoren udio od 22 milijarde eura.
Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, zaključio je da izbor najboljih gradova i EU projekata dijelom sveopće inicijative da se ponuđeni novac iz fondova Europske unije iskoristi za dobrobit građana.
Uspješnim povlačenjem novca iz EU fondova ide regionalni, uravnoteženi razvoj svih dijelova Hrvatske, što nam je svima želja i cilj – napomenuo je župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.

I ove godine naslove najboljih gradova u ovome izboru ponijelo je deset gradova u četiri konkurencije (kvaliteta života, gospodarstvo, obrazovanje i demografija, EU fondovi), pri čemu je nagrada za najbolji grad u povlačenju novca iz EU fonda bila samo jedna, dok su u ostale tri konkurencije birani najbolji među velikim, srednjim i malim gradovima.

Trijumf Čakovca u izboru za najbolji veliki grad u kvaliteti života, najbolji srednji grad u toj kategoriji je Rovinj, dok je Krk trijumfirao među malim gradovima. Izbor Virovitice za najbolji grad u povlačenju novca iz EU fondova i pobjeda Samobora u jakoj konkurenciji izbora najboljeg velikog grada za gospodarstvo, najbolji u ovoj kategoriji su i Sveta Nedelja (srednji grad) i Hvar među malim gradovima, najprestižnije su odluke žirija Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos u ovogodišnjem izboru za najbolji grad što je jučer okončan dodjelom nagrada na skupu u zagrebačkom hotelu 'Hilton Garden Inn'.

Završna dodjela nagrada ovogodišnjeg izbora najboljih gradova okončana je proglašenjem pobjednika u konkurenciji EU projekata u četiri kategorije. U prvoj pod nazivom Doprinosi lokalnoj i regionalnoj zajednici pobjednik je projekat Newight Krapinsko zagorske i Zagrebačke županije.

Više informacija pronađite ovdje.
 


Vijesti