Objavljen natječaj za provedbu operacije 6.4.1. »Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima«

Slika /slike/logotipi/program-ruralnog-razvoja.png
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu Podmjere 6.4. »Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti« – provedba tipa operacije 6.4.1. »Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Svrha Natječaja je razvoj postojeće nepoljoprivredne djelatnosti uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.
 
Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, a intenzitet javne potpore iznosi do 70%, odnosno do 40% ako se radi o kupovini poljoprivredne mehanizacije (uključujući sve samostalne i/ili priključne uređaje, oruđa i alate).

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 120.000.000,00 kuna.
Potpora se dodjeljuje kao de minimis potpora – potpora male vrijednosti. Najniža visina javne potpore iznosi 3.500 EUR, a najviša visina javne potpore po poduzetniku ne smije prelaziti 200.000 EUR u fiskalnoj godini u kojoj se de minimis potpora dodjeljuje te tijekom prethodne dvije fiskalne godine.
 
Zahtjev za potporu korisnik popunjava u elektroničkom obliku putem AGRONET-a, a rok za podnošenje zahtjeva za potporu je od 6. svibnja 2020. godine od 12:00 sati do 6. srpnja 2020. godine do 12:00 sati.

Više informacija pronađite ovdje.

 
 


Vijesti