Objavljen natječaj za tip operacije 9.1.1. - Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija

Slika /slike vijesti 2018/POVEZANOST.jpg
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, objavila je natječaj za dodjela sredstava o provedbi mjere 9 »Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., za provedbu tipa operacije 9.1.1 »Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija«.
 
Svrha natječaja je dodjela potpore za provođenje aktivnosti predviđenih poslovnim planovima priznatih proizvođačkih organizacija najduže za prvih pet godina od priznavanja, u cilju olakšanja izlaska na tržište, a time i povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.
 
Ukupna alokacija sredstava iznosi 26.250.000,00 kuna, a ukupan iznos potpore koji se može dodijeliti jednoj proizvođačkoj organizaciji iznosi 500.000 eura kroz pet godina, odnosno najviše 100.000 eura za poslovnu godinu u kunskoj protuvrijednosti.
 
Prihvatljivi prijavitelji su proizvođačke organizacije koje su priznate od 1. siječnja 2014. godine i koje imaju odobren poslovni plan od strane Ministarstva poljoprivrede. Poslovni plan izrađuje se u skladu s predloškom sadržaja poslovnog plana koji je objavljen na službenim stranicama Programa ruralnog razvoja i Agencije za plaćanja.

Prihvatljive aktivnosti su:
poznavanje i prikupljanje podataka o proizvodnji članova proizvođačke organizacije
sakupljanje, sortiranje, skladištenje i pakiranje proizvoda članova proizvođačke organizacije
komercijalno i računovodstveno upravljanje
centralizirano knjigovodstvo i sustav fakturiranja i/ili
druge aktivnosti kao što su razvoj poslovnih i marketinških vještina te organiziranje i
olakšavanje inovativnih procesa.

U okviru provedbe navedenih aktivnosti prihvatljivo je financiranje: troška bruto plaća zaposlenih djelatnika, administrativnih troškova, troškova najma, režija i uređenja uredskog prostora, zajedničkog nastupa na tržištu i plasiranja proizvoda na tržište, pripreme proizvoda za prodaju, objedinjavanje ponude, prodaje i opskrbu kupaca na veliko, kupnja informatičke opreme i tehnologije.

Više informacija o objavljenom Natječaju pronađite ovdje.


Vijesti