Otvoren LIFE natječaj za 2019. godinu

Slika /Slike vijesti/slike vijesti 2019/life hr.jpg
Europska komisija otvorila je natječaj za program LIFE za 2019. godinu. Natječaj će biti otvoren do lipnja za konceptne sažetke koji se prijavljuju na potprogram Okoliš, odnosno do rujna za projektne prijedloge koji se prijavljuju na Klimatske aktivnosti.

Program LIFE financijski je instrument Europske unije kojim se potiče razvoj i provedba inovativnih odgovora na izazove povezane s okolišem i klimatskim promjenama. Sufinanciraju se pilot, demonstracijski, informacijski i projekti najbolje prakse iz područja zaštite okoliša, učinkovitosti resursa, prirode i bioraznolikosti kroz potprogram Okoliš te ublažavanje klimatskih promjena i prilagodba na njih kroz potprogram Klimatske aktivnosti.

Prijava projektnih prijedloga za potprogram Okoliš odvija se u dvije faze. U lipnju se dostavlja konceptni sažetak, te ukoliko prođe prvu fazu evaluacije prijavljuje se puna projektna prijava s rokom u veljači, dok se za potprogram Klimatske aktivnosti puna projektna prijava prijavljuje se u rujnu.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru programa LIFE su sve pravne osobe registrirane na području Europske unije, a prijava se vrši putem internetskog alata eProposal.

Dodatne informacije i rokove možete pronaći na stranici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, koje je Nacionalna kontaktna točka za program LIFE u Hrvatskoj, a dodatne upute za prijavitelje i više informacija o samom natječaju na ovoj poveznici.


Vijesti