Otvoren Poziv za uspostavu infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju

Slika /slike vijesti 2018/centar izvrsnosti.JPG
Poziv je objavljen u okviru OPKK-a, Prioritetna os 9 Obrazovanje, vještine i cjeloživotno učenje, Investicijskog prioriteta 10a Ulaganje u obrazovanje, osposobljavanje i strukovno osposobljavanje s ciljem stjecanja vještina te cjeloživotno učenje razvijanjem infrastrukture za obrazovanje i osposobljavanje, SC 10a3 Povećanje relevantnosti strukovnog obrazovanja kroz poboljšanje uvjeta za stjecanje praktičnih vještina u ciljanim sektorima srednjeg strukovnog obrazovanja.

Cilj Poziva je postizanja veće zapošljivosti učenika srednjeg strukovnog obrazovanja, a usmjeren je na pružanje podrške procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Nadležno tijelo za provedbu je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

U okviru Poziva bit će moguće financirati aktivnosti usmjerene na unaprjeđenje programa redovitog strukovnog obrazovanja u RCK-ovima, unaprjeđenje programa za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje u RCK-ovima, jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca, jačanje kompetencija učenika i nezaposlenih osoba (uključujući osobe s invaliditetom i učenike s teškoćama) kroz učenje temeljeno na radu i profesionalno usmjeravanje, promociju strukovnih zanimanja i obrazovanja odraslih, suradnju s visokim učilištima i znanstvenim organizacijama, strukovnim komorama i udruženjima te relevantnim gospodarskim subjektima kao i na sustav osiguravanja kvalitete rada i razvoja RCK-ova.

Potpora u okviru ovog Poziva dodijelit će se za projekte unaprijed poznatih prijavitelja, koji su  definirani u Odluci o imenovanju regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, temeljem Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o strukovnom obrazovanju (NN 25/2018) u sljedećim (pod)sektorima: turizam i ugostiteljstvo, strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo , poljoprivreda i zdravstvo.

Ranije navedenom Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja, na području Zagrebačke županije, Srednja strukovna škola Velika Gorica, zajedno s partnerima – Srednjom strukovnom školom Samobor i Srednjom strukovnom školom Dugo Selo – postala je regionalni centar kompetentnosti u području strojarstva. Više informacija o Regionalnom centar kompetentnosti iz područja strojarstva u Velikoj Gorici možete pronaći na stranici EUinfo Zagrebačke županije.

Projektne prijave u okviru Poziva podnose se u periodu od 27.11.2018. do 30.09.2019. godine, a detalje objavljenog Poziva možete pronaći ovdje.
 
 


Vijesti