Otvoreni trajni poziv “Pridruži se – Aktivni u mirovini”

Slika /Slike vijesti/slike vijesti 2019/starac i ljubav.jpg

U okviru Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali  2014. – 2020., otvoreni je trajni poziv za jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika „Pridruži se – Aktivni u mirovini“.
 
Poziv je usmjeren na jačanje organizacija civilnoga društva u području aktivnog starenja i povećavanja kvalitete života umirovljenika, odnosno jačanju kapaciteta organizacija civilnoga društva za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini namijenjenih povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika te razvoju socijalnih inovacija u radu s umirovljenicima i inovativnih programa.
 
Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnoga društva (udruge, zaklade, pravne osobe vjerske zajednice, umjetničke organizacije), a prihvatljivi partneri: organizacije civilnoga društva, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, javne ustanove s djelatnošću u području obrazovanja, kulture, zdravstva i socijalne skrbi.

Ukupna vrijednost Poziva na dostavu projektnih prijedloga iznosi 100.000.000,00 HRK.
Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000,00 HRK, a najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 2.000.000,00 HRK.
Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova, tj. prijavitelji/partneri ne trebaju osigurati sufinanciranje projekata iz vlastitih sredstava.
 
Planirano trajanje provedbe pojedinog projekata je od 24 do 36 mjeseci, od dana sklapanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.
 
Poziv je otvoren od 26. travnja 2019. do 31. prosinca 2019. godine, a  projektne prijedloge bit će moguće podnositi od 14. lipnja 2019. godine.

Više informacija o otvorenom Pozivu i radionicama pronađite ovdje.


Vijesti