Projekt In cultura veritas promoviran na sajmu Ferien Messe Wien 2020

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Zagrebačka županija je od 16. do 19. siječnja 2020. godine sudjelovala na međunarodnom turističkom sajmu Ferien Messe Wien 2020 u Beču. Ovaj sajam bilježi sve veću posjećenost, a ove godine je na istom sudjelovalo oko 800 izlagača iz više od 80 zemalja iz cijelog svijeta.
 
Posjet sajmu jedna je od aktivnosti prekograničnog projekta In cultura veritas, sufinanciranog iz Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020. U provedbi projekta Zagrebačka županija sudjeluje kao vodeći partner.
 
Na sajmu je postavljen i opremljen promotivni štand gdje je posjetiteljima predstavljena nova turistička destinacija kao ključni rezultat provedbe ovog projekta.
Nova destinacija povezuje i promovira kulturnu i vinsku baštinu na projektnom području između Zagrebačke županije i slovenske subregije Obsotelje i Kozjansko.
 
Pažnju posjetitelja je osobito privukla turistička ponuda na vinskim cestama uključenima u projekt, od kojih se tri nalaze na području Zagrebačke županije – Zelinska, Samoborska i Plešivička, kao i karakteristična vina – zelinska Kraljevina i samoborski bermet, koja su bila izložena na promotivnom štandu.
 
Za pregled cjelovite ponude nove prekogranične turističke destinacije posjetite stranicu projekta In cultura veritas

Vijesti