U Velikoj Gorici uručeni ugovori vrijedni 47 miIijuna kuna

Slika /Slike vijesti/ministrica.png
Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je u Velikoj Gorici uručila četiri ugovora iz dva poziva korisnicima s područja Zagrebačke županije. Riječ je o projektima iz ITU mehanizma, VG Poduzetnički inkubator i Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb, ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna od čega je 38,18 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

„Poduzetnički inkubator kao poduzetnička potporna institucija sa sobom nosi budućnost i razvoj novih, malih inovativnih poduzetnika, posebno onih u razvoju ICT industrije koristeći nove moderne tehnologije“,rekla je ministrica Tramišak.
Ministrica Tramišak u obraćanju medijima osvrnula se i na dodatna tri potpisana ugovora s okolnim općinama vezana uz razvoj nove biciklističke infrastrukture. „Ta tri vrijedna ugovora nose sa sobom više od 17 kilometara nove biciklističke infrastrukture“.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo je kako Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije preko općina, gradova i županije financira značajne projekte za razvoj kvalitete života na prostoru Zagrebačke županije.
„Jedna od takvih situacija je upravo danas jer su potpisani ugovori vrijedni 47 milijuna kuna od čega je 38 milijuna kuna bespovratnih sredstava. To će sigurno doprinijeti kako razvoju kvalitete poduzetništva na prostoru Velike Gorice, ali i biciklističkih staza na prostoru tri općine koje su potpisale ugovore, suradnja je i na drugim projektima i siguran sam da će i u buduće vrijeme posebno kroz Program oporavka ali i nove financijske omotnice, Zagrebačka županija sa svojim općinama i gradovima prijaviti značajne projekte, i veliki dio toga realizirati“ rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.
 
Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar naglasio je odličnu suradnju između Ministarstva i Velike Gorice, i dodao „Ugovor za Poduzetnički inkubator u vrijednosti od preko 26 milijuna kuna potpisan je zahvaljujući tome što je Ministarstvo prepoznalo kvalitetne projekte našega grada“.
 
Načelnica Marije Gorice Marica Jančić izrazila je zadovoljstvo potpisanim ugovorom i izjavila „Ovo nam je jedan veliki zamašnjak i vjerujem da ćemo projekt uspješno privesti kraju i da ćemo ga nadograđivati dalje jer nije turizam samo sunce i more, već moramo težiti i ovim malim sredinama da se ravnomjerno razvijaju kao i cijela Hrvatska“.


Vijesti