Više od 22 milijuna eura za projekte jačanja STEM vještina u osnovnim školama

Slika /Slike vijesti/vještine u oš 3 - 2021.jpg
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU objavilo je poziv za dostavu projektnih prijedloga za jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području.

“Poseban naglasak poziva je na financiranju manje razvijenih regija u Hrvatskoj i poticanju aktivnog uključivanja učenika s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama, a projektni prijedlozi koji uključuju navedeno ostvarit će dodatne bodove u procjeni kvalitete”, navodi ministarstvo.

Ukupna vrijednost poziva iznosi 22.270.362 eura.

Poziv se provodi kroz dvije komponente:
-A - razvoj STEM vještina kroz opremanje školskih učionica STEM opremom (200.000,00 – 1.000.000,00 EUR)
-B- uspostavu Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području (1.000.000,00 – 3.000.000,00 EUR)

Prihvatljivi prijavitelji:
 -osnovne škole osnovane u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u Republici Hrvatskoj, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave u Republici Hrvatskoj, pravne osobe koje su osnivači ili vlasnici osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljivi partneri:
-bilo koji javni ili privatno-pravni subjekti, profitne ili neprofitne naravi, kao i neprofitne organizacije s pravnom osobnošću koje su osnovane i djeluju kao pravne osobe u Islandu, Kneževini Lihtenštajnu, Kraljevini Norveškoj ili Republici Hrvatskoj.
 
Više informacija možete dobiti ovdje


Vijesti