„Vraćanje u uporabljivo stanje infrastrukture u području zdravstva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije“ - Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava

Slika /Slike vijesti/potres-bolnice.jpeg

Poziv je pripremilo i objavilo Ministarstvo zdravstva za provedbu projekata obnove zdravstvenih ustanova i njihovo financiranje iz bespovratnih financijskih sredstava Fonda solidarnosti Europske unije. Ovim pozivom želi se zdravstvenim ustanovama pružiti financijska sredstva nužno potrebna za sanaciju štete od potresa, pri čemu je na raspolaganju više od milijardu kuna isključivo za dionike u sustavu zdravstva.
Svrha Poziva je nadoknada sredstava kroz projekte u području zdravstva za provedene hitne mjere sanacije, izrade dokumentacije za provedbu i sama provedba radova i opremanje, a što podrazumijeva dodatno poboljšanje konstrukcija uz prilagodbu suvremenim standardima te izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja oštećenih dobara.

Prihvatljive aktivnosti:
Hitne mjere sanacije
Priprema projektne i tehničke dokumentacije
Izvedba radova i opremanje

Ukupan iznos bespovratnih financijskih sredstava za dodjelu sredstava u okviru ovog Poziva je 1.071.600.000,00 HRK , osiguran je u Državnom proračunu RH.

Više informacija možete saznati ovdje.Vijesti